• Home
  • Behandelingen
  • Invasieve pijnbestrijding

Invasieve pijnbestrijding

Behandeling Invasieve pijnbestrijding

De injectietechnieken voor de wervelkolom die we gebruiken binnen Rugpoli zijn conform de richtlijnen van de NVA, aangevuld met de protocollen van Spine International Society (SIS). Dit is een vereniging die al 20 jaar actief is in de Verenigde Staten. De vereniging houdt zich bezig met het wetenschappelijk goed onderbouwd gebruik van injectietechnieken van de wervelkolom.

Als uw klachten niet voldoende of niet snel genoeg met de musculoskeletale of mechanische behandeling verbeteren, kan een injectie uitkomst bieden. Vaak is er een structuur aan te wijzen die de pijn veroorzaakt. Om dit met zekerheid vast te stellen kan de arts u een proef injectie onder röntgengeleide geven. Als de pijnbron is vastgesteld kan de arts een kleine hoeveelheid ontstekingsremmer inspuiten, zodat de irritatie vermindert. Op deze wijze kan de arts zowel facetgewrichten, tussenwervelschijven en ontstoken en ingeklemde zenuwen (door een hernia of vernauwing) injecteren, zodat deze minder pijn veroorzaken.

Een combinatie van deze injecties met musculoskeletale en mechanische diagnostiek en behandeling kan een blijvend resultaat opleveren. Uit onderzoek in de VS en ook bij onze patiënten blijkt dat bij 80% van de hernia’s onze behandeling afdoende is, zodat u niet geopereerd hoeft te worden.