• Home
  • Over
  • Nieuws
  • Een nieuw Sport Medisch Adviescentrum

Een nieuw Sport Medisch Adviescentrum

Opening nieuw Sport Medisch Adviescentrum (SMA), “Sportpoli Brabant”
Uitnodiging openingssymposium “Sportpoli Brabant” op 6 februari 2019

Tilburg, 9 januari 2019

Geachte collega,

Op 7 februari 2019 opent in Tilburg binnen “Rugpoli Brabant” een nieuw Sport Medisch Adviescentrum (SMA), "Sportpoli Brabant”. Deze is gevestigd aan de Beneluxlaan 59-02, te Tilburg.

Als aanvulling op de specialistische zorg voor klachten aan de wervelkolom en gewrichten van “Rugpoli Brabant” richt “Sportpoli Brabant” zich op de begeleiding en training van deze patiënten om recidieven te voorkomen. Door gericht te trainen met een gepersonaliseerd trainingsprogramma en het actief begeleiden van de trainingen verwachten wij dat patiënten duurzaam geholpen kunnen worden. Onze aanpak is gericht op maatwerk, binnen een beweegvorm / sport van eigen voorkeur van uw patiënt die op een locatie naar keuze gedaan kan worden. Het enige dat de patiënt nodig heeft is een hartslagmeter om de training vast te leggen en nadien te uploaden in het trainingsprogramma. De voortgang van de patiënt wordt vastgelegd middels internationaal gevalideerde instrumenten zodat wij onze zorg voortdurend kunnen controleren en indien nodig verbeteren.

Binnen “Sportpoli Brabant” worden de inspanningstesten uitgevoerd met COSMED apparatuur. De apparatuur van COSMED is gekend door jarenlange medische en paramedische toepassing zowel intra- als extramuraal.

Alle mensen met klachten gerelateerd aan inspanning (via verwijzing door hun huisarts) of sporters die een sportmedisch onderzoek willen laten doen zijn welkom.

Met sportieve groeten, 

Drs. T.A.M. (Tessa) Backhuijs, sportarts
Drs. N. (Nando) Liem, sportarts & MSK arts

 

De sportartsen stellen zich voor:

Mevrouw Tessa Backhuijs heeft haar specialisatie tot sportarts genoten in het UMC Utrecht. Momenteel is ze werkzaam in het Amphia Ziekenhuis Breda. Daarnaast als ploegarts bij de vrouwen wielerploeg Team Liv-CCC. Het expertisegebied van mevrouw Backhuijs is inspanningsdiagnostiek van patiënten met een (chronische) aandoening en bij begeleiding van professionele sporters. Tevens is mevrouw Backhuijs zelf actief wielrenster / mountainbikester bij nationale wedstrijden en in België.

De heer Nando Liem heeft zijn opleiding als sportarts genoten in het MMC en werkt momenteel bij Mediweert. Als ploegarts is de heer Liem actief geweest bij diverse world tour wielerorganisaties zoals VACANSOLEIL DCM en GIANT SHIMANO, de voorloper van SUNWEB en diverse grote en kleine rondes (onder meer 3x de Tour de France) en diverse klassiekers (onder meer 5x de Amstel Gold Race). Het expertise gebied van de heer Liem is, naast de begeleiding van wielrenners, de begeleiding van turnsters en atleten. Op sportief gebied is de heer Liem een gepassioneerd wielrenner. Hij was in het verleden een wedstrijd-atleet op de weg.