Algemene informatie basis
verzekerde zorg

 

Verplicht eigen risico voor 2023: € 385,00

Als de zorg die u bij de Rugpoli ontvangt binnen de basisverzekering valt, kunnen wij de rekening rechtstreeks indienen bij uw zorgverzekeraar. U betaalt altijd eerst een eigen risico. Het eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Het verplicht eigen risico gaat in op de dag dat u 18 jaar wordt. Dit betekent dat u in een kalenderjaar altijd de eerste 385 euro (2023) aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico kunt u gekozen hebben voor een vrijwillig eigen risico. Dit vrijwillige eigen risico is maximaal € 885,00 (2023).

Altijd verwijsbrief nodig

U heeft een verwijzing voor specialistische zorg nodig als u wilt dat deze wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Als u geen geldige verwijzing heeft kan het zijn dat u de rekening direct van de Rugpoli zelf ontvangt, of dat wij u pas behandelen nadat wij de verwijsbrief hebben ontvangen. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de verwijzing. Meestal krijgt u de verwijzing van uw huisarts, ook medisch specialisten kunnen verwijzer zijn. Een verwijsbrief is een jaar geldig.

Wanneer komt de rekening?

De Rugpoli start uw behandeling op de dag van uw eerste bezoek aan een van onze specialisten. Het afsluiten van de behandeling gebeurt volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit. Dit is 90 dagen na de eerste behandeling of consult en 4 maanden na een vervolgconsult of vervolg behandeling.

Meer informatie

Zelf kijken hoe de overheid aan tarieven komt? Bekijk dan deze link.