Sportpoli

Sportmedisch onderzoek

Met een sportmedisch onderzoek (ook wel sportkeuring) worden mogelijke gezondheidsrisico's in kaart gebracht en krijgt u advies op maat over sportkeuze en conditieverbetering. Dit onderzoek is geschikt voor beginnende sporters tot ervaren sporters, maar ook voor mensen met een chronische aandoening. Sport en bewegen is onderdeel van een gezonde leefstijl en in geval van ziekte kan het ondersteunend zijn bij de genezing. Onze sportarts kan u hierin begeleiden.

Voor wie

Een sportkeuring kan aanbevolen worden door een opleiding, wedstrijd of evenement waaraan u wilt deelnemen. CIOS, opleiding Sport & Bewegen en VeVa opleiding stellen een sportmedisch onderzoek verplicht. Ook organisaties die wielerevenementen in het buitenland organiseren kunnen vragen om een keuringsbewijs, denk aan cyclosportive La Marmotte of Alpe d’Huzes.

Daarnaast kunt u een sportkeuring aanvragen wanneer u nieuwsgierig bent naar hoe uw conditie is ten opzichte van leeftijdgenoten, uw trainingszones wilt weten en op een veilige manier wilt sporten. Ook voor sporters die merken dat hun conditie achteruitgegaan is of slechter herstellen na inspanning wordt een sportmedisch onderzoek aanbevolen.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken bij de sportarts voor een sportkeuring hebt u geen verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt dus direct een afspraak maken met een van onze secretaresses: 013-7630410.

Kosten

Preventieve sportmedische onderzoeken worden deels vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. In 95% van de gevallen, is er een de aanvullende verzekering een vergoeding opgenomen. Hoeveel uw verzekeraar vergoed voor een sportmedisch onderzoek kunt u vinden in uw polis of navragen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Overzicht vergoedingen sportmedische zorg uit aanvullende zorgverzekering 2019