• Home
  • Behandelingen
  • Caudale epiduraal infiltratie

Caudale epidurale injectie

U heeft veel last van rugpijn met uitstralende pijn naar de benen. Voorgaande behandelingen (conservatief) hebben onvoldoende verbetering gegeven. Om de pijnklachten te verlichten heeft uw arts een caudale epidurale injectie voorgesteld. Op deze pagina leest u meer over deze behandeling.

Illustration Caudale epidurale injectie

Doel

Door het inspuiten van ontstekingsremmer neemt de irritatie in het wervelkanaal af. Hierdoor verminderen rugklachten en eventueel beenklachten en verbetert de mobiliteit.

Behandeling

Caudale epidurale injectie treatment

U ligt op uw buik op de behandeltafel. Eerst ontsmet de arts uw huid bij het staartbotje. Onder röntgen doorlichting plaatst de arts een dun naaldje in de hiatus sacralis. Dit is een kleine opening net boven het staartbotje. Vanaf die plek kan de ingespoten vloeistof omhoog lopen richting wervelkanaal. Om te controleren of het naaldje goed zit en de vloeistof ook daadwerkelijk in het wervelkanaal terechtkomt, spuit de arts een klein beetje contrastvloeistof in. Vervolgens krijgt u een mengsel van een plaatselijk verdovingsmiddel (Lidocaïne 2%) en een corticosteroïd (Kenakort) ingespoten.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Algemene informatie

Voor informatie over eventuele bijwerkingen en risico’s en overige aanwijzingen vragen wij u de informatie “voor uw bezoek” en “na uw behandeling” goed te lezen.