• Home
  • Behandelingen
  • Transforaminale epidurale injecties

Transforaminale epidurale injecties

U heeft last van pijn in uw rug of nek. Uit een MRI blijkt dat deze pijn komt door een beknelde zenuw in uw rug. Met oefeningen hebben de behandelaars de beknelling nog niet kunnen verhelpen. Om de pijn te verlichten, heeft uw arts een transforminale epidurale injectie voorgesteld. Op deze pagina leest u meer over deze behandeling.

Transforaminale ruimte

Doel van de behandeling

U krijgt een transforaminale epidurale injectie wanneer u een beknelde zenuw in de rug of nek heeft. Door de beknelling zwelt de zenuw op, raakt geïrriteerd en veroorzaakt pijn.
De arts geeft u een injectie met medicijnen in de transforaminale epidurale ruimte, vlak bij de zenuw waar u last van heeft. De transforaminale epidurale ruimte is de ruimte rond het ruggenmerg en de zenuwen die uit de wervelkolom komen. De ingespoten medicijnen laten de zwelling afnemen. De zenuw krijgt wat meer ruimte en geeft daardoor minder pijnklachten. Daardoor kunt u de oefeningen die nodig zijn om de functie van uw rug te verbeteren, gemakkelijker uitvoeren.

Behandeling

Behandeling Transforaminale epidurale injecties

U ligt op uw buik op de behandeltafel. Eerst ontsmet de arts uw huid, op de plaats waar u de injectie krijgt. Onder röntgendoorlichting plaatst de arts een zeer dunne naald naast de beknelde zenuw. Vervolgens spuit hij wat contrastvloeistof (Omnipaque) in om te controleren of de naald zich op de goede plaats bevindt.
Dan spuit de arts een combinatie van een plaatselijk verdovingsmiddel (Lidocaïne 2%) en een ontstekingsremmer (Decadron) in. Het kan zijn dat de pijn hierdoor even opgewekt wordt.
Direct na de injectie kan de pijn enkele uren wegblijven. Afhankelijk van de inwerking van de ontstekingsremmer blijft de pijn langere tijd weg.

Duur van de behandeling

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Algemene informatie

Voor informatie over eventuele bijwerkingen en risico’s en overige aanwijzingen vragen wij u de informatie “voor uw bezoek” en “na uw behandeling” goed te lezen.