• Home
  • Over ons
  • Toegangstijden

Toegangstijden

Bij Rugpoli houden we de toegangstijd tussen het aanvragen van het consult en de daadwerkelijke afspraak voortdurend en nauwlettend in de gaten.

Binnen Rugpoli wordt zo veel mogelijk gewerkt met een "one-stop-shop" principe; hierbij worden alle afspraken aansluitend op één dag gepland. De streeftoegangstijd voor een "one-stop-shop" is dat u binnen twee weken een afspraak heeft. Voor de meeste niet aaneengesloten afspraken binnen Rugpoli is de toegangstijd enkele dagen. Voor spoedzorg bestaat geen wachtlijst.

Beschrijving toegangstijden voor individuele afspraken

De toegangstijd is het aantal dagen tussen het moment dat u een afspraak maakt tot het moment dat u terecht kan. In de tabel hieronder staan de actuele toegangstijden op 30 mei 2023 voor een individuele afspraak. Toegangstijden na deze datum kunnen afwijken. De toegangstijden worden wekelijks op dinsdag bijgewerkt en zijn tevens te vinden op Zorgkaart Nederland. 

Rugpoli

Twente
Delden

Veluwe
Velp

Brabant
Tilburg

Randstad
Hoofddorp

Hofstad
Den Haag

Pijnbestrijding / anesthesiologie      7 dagen 9 dagen 13 dagen
8 dagen 13 dagen
Radiologie (MRI-scan)  29 dagen 2 dagen 24 dagen 10 dagen N.v.t.
Neurologie  7 dagen 9 dagen 13 dagen 8 dagen 13 dagen
Reumatologie 22 dagen N.v.t. 15 dagen N.v.t. N.v.t.

 

 

 

 

 

Let op: indien u meerdere afspraken op één dag nodig heeft (bijv. MRI, neuroloog, en pijnbestrijding), houd er dan rekening mee dat de toegangstijd waarschijnlijk langer is dan de hoogste wachttijd voor een individuele afspraak (zie tabel hierboven). Indien u uw afspraken op meerder dagen plant, is het mogelijk om de toegangstijd te verminderen. De toegangstijd kan vaak ook worden verminderd als u de MRI in een andere vestiging laat plannen.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.